Есть ответ 👍

Определите, почему большинство промышленных предприятий в Беларуси было расположено в сельской местности, а не в городах.

142
462
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Расположенность большинства промышленных предприятий в Беларуси в сельской местности, а не в городах, объясняется, в первую очередь, тем, что почти все фабрики принадлежали помещикам, где преимущественно использовалась бесплатная рабочая сила крепостных крестьян их владений (деревень и сёл).

Коли 25 квітня 1719 року в книжкових лавках Лондона з’явилася книга Д. Дефо «Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо» на її фронтисписі був представлений портрет Робінзона. Він, мальований невідомим художником, здавався справжнім портретом героя книжки. Згодом багато хто з художників, ілюструючи «Робінзона», брали його за взірець для своїх малюнків.

В 1720 році у Франції вийшли перші дві частини «Робінзона» з гравюрами на міді Беркара Пікара, які були першими ілюстраціями до «Робінзона». В кінці XVII – початку XIX століть особливою популярністю користувалися гравюри Т. Стотхарда. Пізніше з’явилися малюнки французького художника Жана Гранвіля.

Серед російських художників оригінальні ілюстрації до роману створив Дмитро Кардовський. У 1922 році він написав цикл акварельних малюнків до «Робінзона Крузо». В 1974 р. з ілюстраціями Миколи Попова роман вийшов в серії «Библиотека всемирной литературы», і в 1975 р. художник отримав Гран-прі Міждународного бієнале ілюстрації (BIB) у Братиславі. В 1986 р. побачив світ «Робінзон» з ілюстраціями Ігоря Ільїнського.

До тематики «робінзонади» активно зверталися і українські митці. Серед них і Тарас Григорович Шевченко, який створив образ Робінзона, перебуваючи на засланні у 1856 р. Шевченківський малюнок вражає поєднанням фізичної і духовної сили. Адже на ньому погляд Робінзона спрямований на велику книгу, від якої йде сяйво. Це Біблія, яка допомагає йому побороти свою самотність.

У Львові в 1929 році в серії «Золота бібліотека української дитини» був виданий роман, ілюстрований талановитим художником Антіном Манастирським. У 1934 та 1936 рр. твір видавався з ілюстраціями українського графіка Йосипа Дайца.

Тема Робінзона та його пригод цікава і багатьом сучасним художникам. Так, у 1985 році в одеському видавництві «Маяк» вийшов роман з ілюстраціями Олександра Литвинова (переклад М. Шишмарьової). У 2003 році у Львові видавництво «Аверс» видало твір із малюнками Іветти Ключковської, яка створила цикл із понад 100 ілюстрацій. У харківських видавництвах «Фактор» книга вийшла з ілюстраціями Олени Полященко (2003), «Пегас» – Вадима Петрова та Тетяни Пліски (2004), Михайла Курдюмова (2010). У 2009 р. видавництво «Країна мрій» видала роман, ілюстрований Ольгою Московченко.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS