Есть ответ 👍

Распланируйте по времени предполагаемую программу командировки, расписав по часам каждый день

199
316
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


ответ к заданию по географии
 Распланируйте по времени предполагаемую программу


Ланцюг живлення Чорного моря: деякі особливості

Змушені харчуватися, щоб забезпечувати своє повноцінне існування, всі жителі нашої планети. Це може бути органічна і неорганічна їжа: різні види мінералів, газів, рослин, тіла тварин і продукти їх життєдіяльності. А перехід поживних речовин і енергії від одного організму до іншого прийнято називати ланцюгом харчування. Але дані послідовності можуть сильно відрізнятися в різних середовищах існування.

Ланцюг живлення Чорного моря: деякі особливості

На суші і у воді

Щоб вибудувати ланцюг живлення Чорного моря, необхідно розуміти, з яких організмів можуть складатися її ланки. Ще одна умова – проживання цих істот у цій середовищі, до яких би Царствам, згідно з класифікацією, вони не ставилися.

Деякі живі створіння природи живляться виключно неорганічної їжею (вони називаються продуцентами) і беруть енергію для свого існування безпосередньо з навколишнього середовища, використовуючи гази і мінерали. До таких продуцентам можна віднести різні види водоростей і мікроорганізмів, які в достатку живуть у водному середовищі. Вони починають ланцюг живлення Чорного моря, будучи першими з ланок. Далі в послідовності йдуть консументы першого і другого порядку, які харчуються, в свою чергу, продуцентами і всілякою живністю.

Ланцюг живлення Чорного моря: деякі особливості

Специфіка ланцюга живлення даного водоймища

Ланцюг живлення Чорного моря має свої особливості, головною з яких є те, що нижче певного рівня (150-200 метрів) тут існує практично мертва зона, дуже насичена сірководнем, щоб служити нормальної зоною проживання для організмів. Фактично її населяють сіробактерії і деякі види водоростей. А життя в основному зосереджена близько до поверхні, в неглибокій прибережній зоні та на мілинах.

Ланцюг живлення Чорного моря: деякі особливості

Ланцюг живлення Чорного моря і узбережжя

Основним джерелом органіки у даної середовищі існування є мікроскопічні водорості – фітопланктон. У свою чергу, вони служать харчуванням для зоопланктону - дрібних ракоподібних, личинок, мальків риб. Харчуються Зоопланктоном тварини побільше: риби, медузи, краби. Дельфіни стоять на самій вершині, поїдаючи попередніх учасників ланцюга. А в прибережній зоні кінцевим ланкою є види птахів, що харчуються рибою. Це чайки, баклани, буревісники, нирки.

Приклади

Ланцюг живлення Чорного моря може виглядати наступним чином.

Фітопланктон – зоопланктон – риба – дельфін.

Най ші види водоростей – дрібні рачки – риба – птиці.

Фітопланктон широко представлений в акваторії не менше 600 видами, тут налічується 167 видів риб, хоча фауна Чорного моря і бідніший, ніж Середземного. Таким чином, ланцюг живлення Чорного моря так само складна, як і наземних екосистем.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS