Есть ответ 👍

На столе лежат ложки и вилки: ложек 6, а вилок в 2 раза больше. Сколько всего ложек и вилок?

180
380
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


6 *2 = 12 вилок
6 + 12 = 18 вилок и ложек

1) Вживати фолієву кислоту (вітамін В9) до та під час вагітності. Брак цієї речовини в організмі жінки на момент зачаття може викликати такі серйозні вади в розвитку плода, як аненцефалія, дефекти невральної трубки, мозкові грижі, гідроцефалію («водянка головного мозку»).

Фолієва кислота потрібна не тільки жінкам, які планують завагітніти, але і чоловікам. Фолат разом із вітамінами C, E і цинком беруть участь в утворенні здорових сперматозоїдів. Доведено, що фолієву кислоту можна приймати з профілактичною метою до зачаття дитини. Тому баночка цього препарату буде кращим подарунком на весілля молодій парі, яка планує народження дітей.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує жінкам й чоловікам за 1-2 місяці до перших спроб зачати дитину щоденно вживати по 400 мікрограм фолієвої кислоти.

2) Контролювати вживання алкоголю. А ще краще відмовитись від нього взагалі за 2-3 місяці до планування вагітності. Адже пренатальний вплив алкоголю є однією з найчастіших причин порушення розумового розвитку дітей.

За статистикою, понад 3% вагітних жінок вживають алкоголь у значних дозах, що може призвести до відхилень у розумовому розвитку дитини. Вже доведений взаємозв’язок між вживанням вагітною алкоголю та частотою виявлення пороків серця у новонароджених.

Крім того, алкоголь призводить до народження дітей із алкогольним синдром плода (АСП). Зазвичай 41% таких дітей потрапляють в інтернати. А 7% з них не доживають і до року.

3) Вакцинуватись, згідно з Календарем щеплень, бажано всім дорослим у сім’ї, де планують народження дитини. Зокрема, доведено, що перенесена жінкою під час вагітності краснуха призводить до аномалій розвитку серцево-судинної й нервової систем дитини, вродженої патології органів зору й слуху.

4) Планувати вагітність. Бажання подружжя правильно зачати, виносити і народити здорову дитину вже і є запорукою того, що вагітність та пологи пройдуть успішно, а дитина народиться здоровою. Тому парам, котрі планують поповнення, лікар акушер-гінеколог та лікар-генетик, керівник жіночої консультації Медичного центру «Медікавер» Мар’яна Тенета, радить прийти до лікаря за 4-6 місяців до початку спроб зачати дитину та пройти обстеження.

Перед початком обстежень важливо дослідити та розповісти один одному (а також і лікарям під час консультацій) про всі хвороби, які траплялись у родинах чоловіка й дружини.

Обстеження жінки починається із візиту до гінеколога, який проводить загальний огляд, ультразвукове обстеження органів малого тазу та щитовидної залози, бере мазок на флору та цитологію, перевіряє, чи немає хронічних урогенітальних й TORCH-інфекцій, скеровує на аналізи на ВІЛ та сифіліс, гепатити В та С. Корисно зробити також загальноклінічні аналізи: крові (із визначенням групи та резусу), сечі, обстежитись на рівень тиреотропного гормону, який регулює репродуктивну функцію. Якщо жінка має хронічні захворювання чи патології, то бажано пройти додатковий огляд у профільних спеціалістів.

Для чоловіків перелік обстежень є коротшим, але не менш важливим: аналіз на ВІЛ та сифіліс, урогенітальні інфекції, гепатити В та С, спермограма, яка показує кількість, якість й рухливість сперматозоїдів.

Є ще фактори, які спричиняють вроджені вади розвитку, але запобігти їм набагато важче, ніж переліченим вище. Це – радіація, несприятлива екологічна ситуація, дія різних хімікатів й лікарських засобів. На жаль, для України, котра досі переживає наслідки Чорнобильської катастрофи, ці фактори є надзвичайно актуальними.

Отож, ми і так живемо в зоні ризику. Не випробовуйте себе на міцність. Подбайте про майбутнє – прислухайтесь до порад, стежте за здоров'ям і плануйте вагітність, щоб поява дітей була для вас справжньою радістю, а не черговим випробуванням на міцність.

Досвідчені ж лікарі медичних установ Медікавер в Україні до вам у цьому.

Объяснение:

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS