Есть ответ 👍

Чему равен заряд протона

108
332
Посмотреть ответы 3

Ответы на вопрос:


Решение к задаче представлено в виде картинки и приложено к ответу

Чему равен заряд протона


Протон имеет положительный заряд, равный по модулю заряду электрона.

Іван Мазепа – гетьман Війська Запорозького та голова всієї України впродовж двадцяти років на межі 17 та 18 століть. Один з найвідоміших гетьманів в Україні та за її межами. Саме Мазепі присвячено найбільше творів мистецтва: близько 40 картин, по 20 музичних та літературних творів, 6 скульптур.

Постать Івана Мазепи почала привертати увагу діячів мистецтва ще за його життя, про що свідчать численні гравюри та портрети гетьмана. Та після його смерті ця увага тільки посилилась. Чим більше досліджували життя гетьмана, тим більше виникало зацікавлень. Впродовж трьох століть було створено близько 200 творів різних галузей мистецтва натхненних і присвячених Іванові Мазепі. Та чим зумовлена така популярність гетьмана? Відповіді криються у його життєписі.

Іван Мазепа походив зі шляхетського роду і, отримавши добру освіту в Києво-Могилянській академії, відправився на службу до польського короля. Там він декілька років був одним з наближених короля Яна II Казимира, аж поки не сталась прикра історія, яка стала легендою ще за часів життя Мазепи. За описами Іван Мазепа був надзвичайно привабливим юнаком і саме тому у нього розпочався роман із дружиною одного заможного шляхтича. Коли чоловік застукав Мазепу у покоях своєї дружини, то придумав для нього незвичне покарання – прив’язати голого парубка до дикого коня та пустити у вільний степ. Ця історія стала основою для багатьох творів мистецтва, однією з найвідоміших є картина Ежена Делакруа “Мазепа на коні”.

Після повернення в Україну Іван Мазепа деякий час жив у своєму маєтку, а потім став на службу до гетьмана

Петра Дорошенка. Довгий час був у нього довіреною особою, аж поки не перейшов на сторону Самойловича. 1687 року Івана Мазепу було обрано гетьманом Війська Запорозького. За часів його головування значно покращилось життя не тільки козацтва, а й селянства, на новий рівень піднялись освіта та культура, Київ відродився як духовний центр України. Довгий час підтримував дружні зв’язки з Московією, та після початку Північної війни та виникнення унаслідок цього непорузумінь з російським царем уклав договір з королівством Швеції. Один з учасників знаменитої битви під Полтавою. Об’єднане військо Мазепи та короля Швеції зазнало поразки

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS