Есть ответ 👍

За рахунок чого бідна на природні багатства Японія стала однією з найбільш розвинених країн світу?

226
364
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Японію часто називають країною XXI століття. Вона за кілька десятиліть перетворилася на економічного гіганта. Це країна одної з найдавніших високорозви-неної цивілізації, традиції якої часто абсолютно не зрозумілі європейцям. Побутує думка, що Японію вивела вперед не техніка, а людина— її Інтелект, працелюбність, любов до рідного краю, вірність традиціям.
Кількість і якість природних ресурсів у межах держави є мізерною. Японія ніколи не була багатою на корисні копалини. Мабуть, лише кам'яного вугілля було вдосталь, але воно невисокої якості й добувати його було невигідно. Так що сировину і паливо для розвитку промисловості довелося ввозити з-за кордону. А для цього потрібно було будувати великі порти, також численні нові різноманітні типи суден.
Для Японії брак ресурсів не с перепоною для зростання економіки. Успіхи Японії в економіці багато в чому визначаються активною науково-технічною політикою. Японії завжди доводилося економити природні багатства. Тому в країні дуже добре розвинене ресурсозбереження й екологічно чиста переробка відходів. На ресурсозбереження та екології всі японські компанії акцентують особливу увагу-їм вдалося винайти прилад, який миє рис без води; пральну машину, яка споживає води на 30% менше, ніж європейські аналоги; водневий двигун для «Тойоти» (на виході замість вихлопних газів— вода). Більшу частину відходів вони не вважають за сміття. З твердих відходів будують острови, харчові— відправляють на переробку.
З квітня 2001 року в країні діє закон, за яким просто так викинути старий телевізор, холодильник, пральну машину або кондиціонер на звалище не можна. Цю техніку повинні утилізувати виробники, але аж ніяк не на благодійних засадах. Старий прилад японець повинен привезти на пункт чбору вторинної сировини та ще й заплатити за його переробку. Таким чином, японці не лише з максимальною ефективністю використовують наявні привозні ресурси, але й утилізують відходи так, щоб отримати від цього якомога більше користі.

я думаю

Объяснение:

Произведения А. С. Пушкина, Лермонтова, Толстого и т.д.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS