Есть ответ 👍

З яким озером Африки має багато спільного австралійське озеро Ейр? Чим зумовлена їх подібність?

125
398
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Озера Ейр і Чад мають багато спільного, що пов'язано насамперед з їх режимом, оскільки вони розташовані у подібних кліматичних умовах. Озера Австралії переважно безстічні та засолені. Під час сухого сезону вони часто розпадаються на окремі мілководні водойми або зовсім пересихають. Таким с і найбільше озеро материка— Ейр, рівень дна якого лежить на 16 м нижче від рівня Світового океану. Воно збирає воду з величезної території за допомогою періодично пересихаючих річок (кріків). Улітку площа озера становить близько 15 тис. км2. Проте під час посухи вона суттєво зменшується. Ейр розпадається на велику кількість дрібних озер. Під час дощів ці водойми з'єднуються, затоплюючи велику площу. Живих організмів в озері Ейр немає. За це його називають «мертвим серцем Австралії».
Африканське озеро Чад лежить у безстічній Чадській улоговині, на висоті 240 м над рівнем моря. Площа озера теж не стабільна. Упродовж року вона змінюється від 10 тис. км2 до 50 тис. км2 у період дощів. Пересічна глибина становить близько 2 м, максимальна — близько 12 м. Озеро не має природного стоку, тому вода просто випаровується або йде в піщаний грунт. В умовах неймовірно спекотного клімату континенту за такого водного режиму вода в озері просто зобов'язана бути солоною. Але Чад—- практично повністю прісне озеро, оскільки його живлять підземні артезіанські води. Його верхні шари води придатні для пиття, лише біля самого дна вона трохи солонувата.
Чад с домом для багатьох птахів. Сюди прилітають на зимівлю пелікани й фламінго. На його берегах живуть зебри, жирафи, антилопи. Тут можна побачити корінну морську тварину — ламантина. Озеро дуже заросле рослинністю.

Объяснение:

Число 3 не является корнем данного уравнения, так как при х= 3 знаменатель дроби обращается в нуль, а значит х =3 не входит в ОДЗ данного уравнения.

Решим данное уравнение и убедимся в этом .

ОДЗ : 3 -х ≠ 0, то есть х ≠3.

х - 3 = 0 или х +3 =0

х= 3 не удовлетворяет  ОДЗ .

х = - 3.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS