Есть ответ 👍

Чому рослинність і тваринний світ Африки потребують охорони?

222
314
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Африканські ландшафти значно змінені внаслідок нераціонального використання природних умов та ресурсів як під час колонізації країн континенту, так і в наш час. Наприклад, лісова флора збідніла внаслідок вирубування цінних порід дерев. Відчутної шкоди завдала орієнтацій на використання окремих видів ресурсів: спеціалізація країн на вирощуванні певних сільськогосподарських культур для світового ринку потребує нових земель, для чого змінюються природні комплекси.
Великої шкоди фауні Африки завдало лижацьке полювання, в результаті чого вимерли такі тварини, як блакитна антилопа, деякі підвиди зебр, північно-африканські слони, а гепарди, леви перебувають на межі винищення. Тепер полювання на слонів заборонене в усій Африці, але заборона ця часто порушується браконьєрами, які торгують слоновою кісткою. На заході континенту стрімко вимирають чорні носороги. Фахівці з охорони природи вважають, що причиною цього є неконтрольовані дії браконьєрів, які добувають роги цих тварин та продають їх за високою ціною на чорному ринку.
Крім того, для пасовиськ та створення полів в Африці здавна використовують випалювання рослинності під час сухого сезону: після таких пожеж у період дощів швидше й густіше зростають молоді рослини. Але внаслідок випалювання гинуть дикі рослини й тварини, савани перетворюються на пустелю. Так, лише за останні півстоліття площа Сахари зросла на 1 млн км2 — це дорівнює подвійній площі Франції.
Дуже шкодить саванам надмірне випасання худоби, під час якого домашні тварини не лише з'їдають певні види рослин, але й витоптують інші. Таким чином збіднюється видовий склад рослинності, деградують грунти.
У наш час в Африці почали інтенсивніше впроваджувати сучасні методи господарювання, але негативний вплив на довкілля зменшився у незначній мірі. Одним з найголовніших заходів охорони довкілля є створення природоохоронних територій — заказників, заповідників, національних парків тощо. НайвідомІши-ми з-поміж них є Серенгеті, Нгоронґоро, Ґемсбок, Кафуе.

Уйде писирилед

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS