Есть ответ 👍

Що таке революція? 2. Чого прагнуло населення України під час революції? 3. Коли було проголошено незалежність УНР та Злука УНР і ЗУНР?

239
490
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


1.    «Революція» має латинське походження, означає «поворот, зміни».
2.    Люди вимагали припинення війни, по вернення країни до мирного ж иття, заміни одноосібної влади царя на владу представників народу — тобто проголошення республіки та рівноправ'я усіх громадян.
3.    Центральна Рада обрала український уряд — Генеральний секретаріат на чолі з Володимиром Винниченком. У листопаді 1917 року було проголошено Українську Народну Республіку (УНР).
29 квітня 1918 р. владу в Україні захопив гетьман Павло Скоропадський. Та вже в середині листопада проти гетьманського режиму спалахнуло повстання. 14 грудня, після зречення П. Скоропадським влади, було відновлено УНР. Проте УНР знову довелося воювати з більшовиками, які розпочали черговий похід на Україну. Ця війна закінчилася перемогою більшовиків.
У жовтні 1918 р. у Львові було створено Українську Національну Раду, а 1 листопада українські війська здобули владу. 13 листопада було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку (ЗУНР). 22 січня 1919 р. у Києві відбулося урочисте проголошення Акта злуки (об'єднання) ЗУНР та УНР. Тож той день увійшов в історію як День соборності України
4.    До складу СРСР Україна увійшла під назвою УНР.
5.    Коли 1917р. в столиці Російської імперії Петрограді (нині Санкт-Петербург) було повалено владу царя, українські партії та громадські організації створили Українську Центральну Раду. Очолив її Михайло Грушевський.
Центральна Рада обрала український уряд — Генеральний секретаріат на чолі з Володимиром Винниченком. У листопаді
1917 року було проголошено Українську Народну Республіку
(УНР).
29 квітня 1918 р. владу в Україні захопив гетьман Павло
Скоропадський. Та вже в середині листопада проти
зречення П. Скоропадським влади, було відновлено УНР.
Проте УНР знову довелося воювати з більшовиками.
розпочали черговий похід на Україну. Ця війна закінч
перемогою більшовиків.
6.    Кілька років революціїта постійної боротьби знесилили лЯ дей. Звичним явищем тоді у суспільстві стали пограбування, під пали будинків, насильство, постійні воєнні дії. Жодна армія не мала влади над усією територією. Мирне населення страждало від непевності та відсутності управління. Змучена країна прагнула припинення воєнних дій та переходу до

появление инея во время заморозков

Коррозия делезных гвоздец

Объяснение:вроде это

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS