Есть ответ 👍

У чому полягала діяльність географічних товариств у XIX ст.?

109
377
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


У багатьох країнах Європи (Велика Британія. Німеччина. Росія) створювалися географічні товариства (громадські організації зі складу відомих мореплавців, дослідників, прогресивних громадських діячів, письменників) метою яких було надати всім експедиціям науковий характер, популяризувати географічні дослідження, вивчати нові землі, видавати наукові праці.
У 1845 р. в Петербурзі було засновано Російське географічне товариство (серед членів відомі мореплавці К. Арсеньєв. К. Бер. І. Крузенштерн. Ф. Літке. П. Семенов-Тянь-Шанський. Ф. Врангель). У 1847 р. товариство організувало першу експедицію на Урал, потім на Далекий Схід, до Середньої та Центральної Азії, Нової Гвінеї та в інші країни, у 1869 р. спорядило першу експедицію в Україну (вивчали побут, говірки, фольклор, вірування місцевих жителів, провели облік населення та господарських об'єктів), вело видавничу та просвітницьку діяльність.
У 1873 р. в Україні було відкрито Південно-Західний відділ Російського географічного товариства (першим його головою був Григорій Ґалаґан, а керівником П. Чубинський, членами були М. Лисенко, Панас Мирний, М. Старицький, Ф. Вовк, М. Драгоманов, О. Русов, О. Кістяківський, В. Антонович та ін.). Відділ видав два томи «Записок...», у яких опубліковані матеріали з народної творчості, дослідження, що стосувалися сільського господарства,  промислів, природи України.

Учёба> оценки> самооценка> бабушка> замыкается)

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS