Есть ответ 👍

Які типи і способи запилення ви знаєте?

261
455
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Будова квітки визначає характерний для кожної рослини тип і спосіб запилення.
Є два типи запилення : самозапилення та перехресне запилення.
У самозапильних рослин (горох, пшениця) на маточку потрапляє пилок тієї самої квітки, воно відбувається переважно у нерозкритому бутоні (фіалка).
У перехреснозапильних рослин (огірок, ліщина, обліпиха, верба) на маточку потрапляє пилок з іншої квітки, пристосуванням є утворення одностатевих квіток.
     Якщо на одній рослині є маточкові і тичинкові квітки, то рослину називають однодомною (ліщина, огірок) , а якщо маточкові і тичинкові квітки з'являються на різних рослинах, то вони є дводомними (обліпиха, верба, кропива дводомна).
Способи запилення різноманітні : вітрозапильні, комахозапильні, запилювачі – тварини.
   У вітрозапильних рослин квітки зазвичай дрібні, часто голі і неяскраві, без запаху, мають багато легкого неклейкого пилку і пірчасті, тобто надрізані, при­ймочки (ліщина).
   У комахозапильних рослин будова забезпечує надійне перене­сення клейкого пилку на приймочку маточки і захист нектару від відвіду­вачів, які не можуть запилити квітку. Білі запашні квітки тютюну мають тонкі довгі трубочки віночка для запилення нічними метеликами з довгими хоботками;  квітки із короткими і широкими трубочками запилюють бджоли і джмелі; широко розкриті квітки із багатьма тичинками і ніжними маточками схованими у чашоподібному квітколожі часто запилю­ють жуки (шипшина). Приваблює запилювачів яскравий колір квітки і запах: тон­кий і медовий аромат приваблює метеликів і бджіл, запах зіпсованого м'яса приваблює мух.
    У тропічних країнах запилювачами часто бувають птахи колібрі (запилюють гібікус) і кажани (запилюють квітку кактуса сагуаро).

потому что это святое!

Объяснение:

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS