Есть ответ 👍

Що відомо про життя найдавніших людей на теренах України?

181
215
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Людське життя на наших землях сягає дуже давніх часів. Ці часи приховують, безперечно, найбільше таємниць. Адже від тієї доби лишилося надто мало свідчень: дивом уцілілі уламки знарядь праці, руйновища давніх поселень, могильники тощо.
Історія планети Земля набагато давніша за історію людства, яка бере свій початок 40-35 тис. років тому з появою людини. Людина тих далеких часів зовні нагадувала сучасну людину, проте їй треба було ще багато чого дізнатися й навчитися. Провідним заняттям найдавніших людей було полювання та збиральництво. На території України найдавніші мешканці полювали на мамонтів і бізонів. Уполювати таких великих тварин одній людині, озброєній досить простими знаряддями, було важко. Тому жили й полювали люди колективами з 30-40 осіб. У долинах річок, уздовж яких мешкали тварини, громади мисливців облаштовували свої поселення.
Таке поселення, зокрема, було знайдено на правому березі Десни в селі Мізин на Чернігівщині. У цьому поселенні люди жили 20 тисяч років тому. Мешкало в ньому до 50 осіб.
Учені дослідили рештки п'яти мисливських жител, заглиблені вогнища, заповнені кістковим вугіллям та попелом, м'ясні ями, призначені для зберігання запасів м'яса протягом зими. У поселенні знайшли рештки понад 100 мамонтів, а також кістки північних оленів, носорогів, диких коней, вівцебиків, зубрів, ведмедів, вовків, песців, зайців, росомах. З-поміж численних знарядь праці - крем'яні різці та скребки, ножі, вістря, прокол-ки, різноманітні вироби з кістки й рогу. Проте найбільшу цінність мають витвори давніх митців: жіночі статуетки та фігурки тварин з бивнів мамонта, унікальні браслети з мамонтових кісток, оздоблені складними різьбленими орнаментами, прикраси з бивнів мамонта й черепашок.

их объединяет то, что все они изучали астероидов.

1)жузеппе пиацци обнаружил цереру

2) карл людвиг хенке обнаружил астрею, первый астероид за 38 лет

3) макс вольф первый использовал метод астрофотографии для посика астероидов

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS