Есть ответ 👍

Функциональные компоненты - конкретное содержание процессов циркуляции и переработки информации

241
399
Посмотреть ответы 1

Ответы на вопрос:


Объяснение:

Репродуктивне здоров'я - це стан повного фізичного, розумового та соціального благополуччя, а не відсутність хвороб репродуктивної системи або порушення її функцій, тобто репродуктивне здоров'я означає можливість задовільної та безпечної здатності до відтворення. (За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я)

Репродуктивний потенціал - рівень фізичної, розумової, статевої та соціальної зрілості осіб чоловічої та жіночої статі, який дозволяє за відповідних біологічних, соціальних умов та заходів охорони здоров'я народжувати та виховувати здорових нащадків. Отже якщо людина розвивається в оптимальних умовах, то її репродуктивний потенціал і чинники, що впливають на нього, перебувають у стані рівноваги, тобто балансу репродуктивного здоров'я. Організм кожної людини має певні репродуктивні ресурси, або можливість позитивно змінювати свій баланс і тим самим підвищувати репродуктивний потенціал.

Чинники впливу на репродуктивне здоров’я молоді

Негативний вплив

Позитивний вплив

Неосвіченість

Профілактична освіта

Погане виховання

Благополучна родина

Стереотипи, які існують у молодіжному середовищі

Розвинені навички критичного мислення і протидії соціальному тиску

Негативний приклад (друзі, ЗМІ)

Здоровий б життя

Спадкові і генетичні захворювання

Дошлюбна цнотливість

ВІЛ / ІПСШ

Гігієна тіла

Вживання психоактивних речовин

Вільний доступ до медичних і психологічних консультацій

Акушерсько-гінекологічна патологія

Щорічний медичний огляд

Небезпека ранніх статевих стосунків

Вступаючи в статеві стосунки, дівчина ризикує завагітніти, хоча ще не готова до цього ні фізично, ні морально, ні матеріально. Оптимальний вік для народження дитини – 20-35 років. В інші періоди життя ризик ускладнень зростає у рази.

Небажана підліткова вагітність часто закінчується абортом, який може призвести до психологічних травм, ушкодження та запалення внутрішніх органів, кровотечі. Ризик безпліддя та позаматкової вагітності після першого аборту зростає на 40%.

Раннє статеве життя загрожує інфекціями, що передаються статевим шляхом – ІПСШ. Особливо небезпечною є ВІЛ-інфекція, адже її безсимптомний період іноді триває понад 10 років.

Готовність до сімейного життя

В Україні визнано мінімальний вік для укладання шлюбу: хлопцям з 18 років, а дівчатам – 17.

Однак не всі молоді люди готові до укладання шлюбу в такому віці.

Лев Толстой писав: «Усі щасливі родини схожі одна на одну, кожна нещаслива – нещаслива по-своєму». Це тому, що родинне щастя ґрунтується на універсальних складових: коханні і важливих побутових та життєвих навичках.

Коли люди вирішують прожити разом до кінця життя, вони створюють найкращі умови для своїх майбутніх дітей. Однак для створення міцної сім’ї замало лише кохання, зокрема, коли молоде подружжя не усвідомлює відповідальності своєї нової ролі. Нерідко трапляється, коли «човен кохання розбивається через побут» через те, що подружжя не має важливих навичок: як побутових, так і життєвих.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS