Есть ответ 👍

Какое из этих соединений богаче кислородом? а) P2O3 или P2O5 б) оксид углерода (2) или (4)

138
398
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


а) P2O3 или P2O5
Ответ: P2O5
б) оксид углерода (2) или (4)
Ответ: CO2
в) HNO2 или HNO3
Ответ: HNO3
г) Na2CO3 или NaHCO3
Ответ: NaHCO3

Античне мистецтво з його неперевершеними майстрами літератури, живопису, скульптури і зодчества пережило століття. Образи і сюжети античної міфології широко використовувалися наступними поколіннями, не забуті вони і сьогодні.

Одним з найпрекрасніших для мене є давньогрецький світ про Прометея, що викрав вогонь з неба і навчили людей їм користуватися. Цей міф став нам відомий завдяки збереженому спадщини Есхіла - основоположника античної трагедії.

З циклу трагедій про Прометея ми дізнаємося, що цей титан допоміг верховному богу Зевсу захопити владу, здобути перемогу над іншими титанами, проте чинив опір йому, коли Зевс вирішив знищити людський рід. Згідно давньогрецької міфології, люди раніше були нерозумними, в них не було божественної іскри:

Раніше люди дивилися і не бачили, і, чуючи, не чули; в якихось мріях сну тягнули життя ... І все ж ті, хто "без думки здійснювали всі", привернули увагу Прометея, і він вирішив їм до титан приніс людям небесний вогонь, пробудивши цим їх свідомість, оскільки жодна тварина не має і сьогодні такої влади над вогнем, як людина. Однак це далеко не єдиний подарунок, який підніс Прометей людського роду: він навчив їх лічби та письма, дав розум і мова, завдяки чому люди змогли зберігати свої знання і передавати їх з покоління в покоління. Прометей навчив людей будувати житла і ховатися в них від холоду і спеки, відкрив секрети руху небесних світил і таємниці лікарських рослин, навчив ремеслам, мистецтвам, пояснив, як обробляти грунт.

Багато добра приніс Прометей людського роду, бажаючи зробити людей розумними і щасливими, але накликав через це на себе гнів Зевса. Верховний бог розсердився на титану не тільки за непослух - можливо, він відчув силу людей, які здобули знання і вміння завдяки божій іскрі, всесвіту в них Прометеєм. А будь-яка сила - це загроза влади. Тому Зевс так нещадний до неслухів. Він велів Гефестові, богу-ковалю, прикувати Прометея до скелі в дикій і пустельній місцевості. Влада і Насильство, послані Зевсом, супроводжують Гефеста, і їхні серця не знають жалості. Однак, відчуваючи страшні муки, Прометей мовчить. Гордий і сміливий, він не збирається каятися і просити прощення, тому прямо відповідає Океанида, запитувачам, за що Зевс засудив його на страждання: "За милосердя до людей, бо сам він немилосердний". За непокору Зевс прирікає Прометея на ще більші випробування, але сила титану в тому, що він знає майбутнє: настане день, коли невдячний, жорстокий і мстивий Зевс буде повалений в нікчемність і дізнається на собі різницю між владою і рабством. Прометей впевнений у своїй правоті і не підкоряється ні насильству, ні влади: "Знай добре, що я б не проміняв Своїх скорбот на рабське служіння ..."

Подвиг Прометея і сьогодні надихає людей на великі звершення, оскільки божественний вогонь, який вони отримали в дар від титану, - це сила знання і розуму.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS