Есть ответ 👍

Поділіть казку на частини: пригода на узбережжі; гостина в Морського Дракона; підслухані розмови птахів. Придумайте до кожної частини

299
308
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


1) Які добрі справи ти зробив сьогодні?  Скільки добрих справ ти зробив сьогодні?
2) Хто назве більше риб. Хто назве більше морських мешканців.
3) Проказати звуконаслідування ворона (кар-кар-кар). Проказати звуконаслідування горобця (чив-чив-чив)  Описати горобця. Описати ворона.

1. Шкіра захищає наш організм. Незважаючи на те, що шкіра гладенька, вона дуже м`яка і пружна. Вона здатна витримати різні механічні впливи. До речі, шкіра – найважчий орган тіла людини. Шкіра дорослої людини важить приблизно від 4 до 7 кг.

 

 2. Шкіра зберігає в організмі воду. Крім того, що шкіра не пропускає вологу в організм, вона не дозволяє воді, що міститься в організмі, випаровуватися під дією сонячних променів або високої температури.

 

   3. Шкіра регулює температуру тіла. Спекотної погоди на тілі виступає піт. Випаровуючись, піт охолоджує температуру тіла, завдяки чому воно не перегрівається.

 

      4. Шкіра бере участь у дотику. На одному квадратному сантиметрі шкіри близько 150 – 200 нервових закінчень, що здатні сприймати всі види відчуттів.

   5. Шкіра не пропускає в організм бактерії. Це живий панцир, який постійно оновлюється. ЇЇ верхній шар старіє і обсипається, а під ним є уже новий. Завдяки роботі сальних залоз тіло людини покриває тонка жирова плівка. Вона надає шкірі гладкості та еластичності , оберігаючи її від розривів і тріщин, через які в організм людини можуть потрапити мікроби.

 

  6. Шкіра допомагає нашим легеням дихати. Вона теж поглинає і виділяє кисень. Здатність шкіри дихати незначна, але через неї можуть проникнути в організм отруйні гази та інші шкідливі речовини.

 

Саме тому ти маєш берегти шкіру від ушкоджень. Найменша ранка – це «ворота» для небезпечної мікробів. Садна, порізи полегшують проникнення в організм вірусів і бактерій.

  Щоб шкіра була здоровою – додержуйся правил гігієни: вранці , ввечері чи після прогулянки надворі треба мити руки і обличчя з милом, один раз на тиждень слід мити теплою водою все тіло. Тепла вода з милом добре очищає шкіру від бруду і мікробів.

     Загартовуй шкуру: провітрюй кімнату, обливайся холодною водою, обтирайся мокрим рушником, загорай, купайся у водоймах.  

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS