Есть ответ 👍

Наведіть приклади, які показують, що внаслідок взаємодії змінюється швидкість руху обох тіл.

120
290
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Власну швидкість і напрям руху тіла можуть змінюватися лише під час взаємодії його з іншим тілом.
Спостереження 1. Щоб тіло почало рухатися (тобто набуло швидкості), на нього має подіяти інше тіло.
Якщо на м'яч не діють інші тіла, то він самостійно не змінить власної швидкості (не почне рухатися відносно Землі), але, коли на нього налетить інший м'яч або по ньому вдарять ногою, м'яч почне рухатися; дія магніту на кульку.
Дослід 1. На один із двох візочків, що стоять на рейках, покладемо магніт, а на другий - сталевий брусок; нитка, причеплена позаду кожного з візочків, не дає їм змоги наближатися один до одного; перепалимо нитку; обидва візки почнуть рухатися назустріч один одному (змінюючи свою швидкість від нуля до певного значення). Причиною зміни швидкості є те, що магніт і залізний брусок притягуються один до одного, тобто взаємодіють між собою.
Дослід 2. Штовхнемо кульку, яка лежить па горизонтальному столі; вона почне рухатися рівномірно прямолінійною траєкторією; покладемо магніт попереду кульки на деякій відсталі від траєкторії її руху; внаслідок взаємодії з магнітом сталева кулька не тільки збільшуватиме власну швидкість, а й повертатиме в бік магніту (змінить напрям руху).
Дослід 3. Один кінець пружини прикріпимо до іграшкового автомобіля, другий - до стояка на краю стола, потягнемо за автомобіль у бік від стояка - унаслідок дії руки кінець пружини починає рухатися і вона розтягується; відпустимо автомобіль; розтягнута пружина почне стискатися і надасть йому руху у зворотному напрямі (на початку досліду взаємодіяли між собою рука й автомобіль з пружиною, унаслідок чого вони змінювали швидкість, а пружина розтягувалася; потім взаємодіяли між собою автомобіль і пружина, у результаті чого вони змінювали власну швидкість, а пружина стискалася).

ответ:

это лето было интересным. первый месяц отдыха походил на предыдущие летние каникулы, поскольку я оставался в городе. однако последующие два летних месяца оказались для меня потрясающе интересными – я провел их в деревне у тети. именно с этими днями, проведенными за городом, у меня связаны самые яркие события и неизгладимые впечатления моего лета.

объяснение:

este verano fue interesante. el primer mes de descanso fue muy parecido a las vacaciones de verano anteriores, ya que me quedé en la ciudad. sin embargo, los siguientes dos meses de verano resultaron ser increíblemente interesantes para mí: los pasé en el pueblo de mi tía. es con estos días pasados fuera de la ciudad que se conectan los eventos más llamativos y las impresiones indelebles de mi verano.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS