Есть ответ 👍

Що таке вага? Як її визначають? Чи завжди вона є сталою?

128
209
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:

fil0
4,5(15 оценок)

Дослід 2. Поставимо тіло на опору; унаслідок взаємодії деформується опора і тіло, яке притягується Землею; деформоване тіло тисне на опору із силою, яку називають вагою тіла Р.
Підвісимо тіло до пружини; тіло деформується і при цьому розтягує пружину, у результаті чого виникає сила пружності; а тіло діє на підвіс із силою, яку називають вагою тіла Р.
Вага тіла — це сила, з якою тіло внаслідок притягання до Землі діє на горизонтальну опору або підвіс. Вага тіла діє на будь-яку опору: підлогу, по якій ми ходимо, стілець, на якому ми сидимо, канат, за який ми вхопилися (призначення опори - обмежувати рух тіла під дією сили тяжіння, звідси і її назва).
Якщо горизонтальна опора чи підвіс з тілом перебувають у стані спокою або рухаються прямолінійно й рівномірно, то вага тіла дорівнює силі тяжіння і визначають її за формулою: Р = mg, де Р - вага тіла; g - 9,81 Н/м; m - маса тіла.
Не слід плутати вагу тіла зі силою тяжіння (сила тяжіння діє на саме тіло з боку Землі, а вага цього тіла - це сила пружності, що діє на опору або підвіс).
Не слід плутати вагу тіла з масою тіла (це різні фізичні величини: вага – векторна величина, а масу визначають лише числовим значенням; вони характеризують різні властивості тіл і мають різні одиниці: для ваги - ньютон, для маси – кілограм; кожне тіло завжди мас певну незмінну масу, а вага тіла може змінюватися, якщо опора або підвіс нерівномірно рухається).
Якщо опора або підвіс нерівномірно рухаються, вага тіла може збільшуватися або зменшуватися порівняно з вагою тіла на нерухомій опорі і навіть зникати, тобто дорівнювати нулю (стан невагомості) (піднімаючи вантажі за допомогою підйомного крана, потрібно враховувати, що під час різких ривків вага вантажу збільшується, і трос може розірватися; стоячи на платформі медичних терезів, ми помічаємо, що їх покази змінюються, якщо під час зважування присідати або рухати руками; при вільному падінні тіла з опорою вага зникає).

Тварини: Журавель сірий; Антилопа Канна; Ведмідь бурий; Фазан.

Рослини: Нарцис вузьколистий; Сон трава; Горицвіт весняний.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS