Есть ответ 👍

Наведіть приклади існування атмосферного тиску

277
395
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Дослід. Принцип роботи шприца та водяного насоса.
Візьмемо скляну трубку, всередині якої є поршень, що щільно прилягає до стінок трубки; кінець трубки опущено у воду; піднімемо поршень, тоді за ним підійматиметься і вода (між поршнем і водою внаслідок піднімання поршня утворюється безповітряний простір, у якому немає тиску атмосфери, у цей простір під тиском зовнішнього повітря і входить за поршнем вода).
Дослід 1. Візьмемо циліндричну посудину, закриту пробкою, через яку пропущено трубку з краном; викачаємо з посудини повітря; закриємо кран і трубку зануримо у воду; відкриємо кран; вода буде бити фонтаном (тиск атмосферний буде більший, ніж тиск у посудині, тому вода буде виштовхуватися).
Дослід 2. Візьмемо склянку, наллємо в неї води й накриємо аркушем паперу (розміри якого трохи більші за діаметр склянки); тримаючи склянку за нижню частину, притиснемо папір до склянки долонею; перевернемо склянку догори дном; вода буде триматися в перевернутій склянці (тиск атмосферного повітря на папір більший, ніж тиск води на нього).
Спостереження. Вплив атмосферного тиску проявляється дуже помітно під час ходьби по в'язкому ґрунті (засмоктувальна дія болота); під час піднімання ноги вона тягне за собою важке трясовиння (під нею утворюється розріджений простір, нога працює наче поршень рідини в насосі).
Завдяки тиску атмосферного повітря працюють присоски для кріплення предметів на гладеньких плоских поверхнях; якщо витиснути повітря з-під присоски, то вона буде притиснута силою тиску атмосфери; тоді, щоб її відірвати, потрібно прикласти надзвичайно великі зусилля.
Якщо піднімаємо зошит, ми легко це робимо (хоч сила тиску атмосферного повітря на поверхню звичайного зошита дорівнює 3000 Н, але сили тиску повітря зверху і знизу зошита врівноважуються, під час піднімання доводиться долати лише вагу самого зошита).

Извини,нет.

Я в Москве живу, :(

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS