Есть ответ 👍

Що доводить дослід Торрічеллі?

212
477
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Оскільки густина повітря з висотою змінюється і атмосфера не має чіткої висоти, формула гідростатичного тиску для розрахунку атмосферного тиску не підходить.
Дослід Торрічеллі довів існування атмосферного тиску і можливість виміряти атмосферний тиск (атмосферний тиск згідно із законом Паскаля дорівнює тиску стовпа ртуті в трубці). У 1643 р. його виконав В. Вавіані (учень Г. Галілея).
Дослід Торрічеллі. У цьому досліді було використано запаяну з одного кінця скляну трубку завдовжки близько 1 м; її заповнювали ртуттю, а потім, закривши відкритий кінець, перевертали отвором униз і занурювали в широку посудину із ртуттю; після того як трубку відкривали, частина ртуті з неї виливалася в посудину, а у верхній частині трубки утворювався безповітряний простір - «торрічеллева пустота»; при цьому висота стовпа ртуті в трубці дорівнювала приблизно 760 мм.
Результати цього досліду Торрічеллі пояснив так: «До цього часу існувала думка, ніби сила, яка не дає змоги ртуті, проти її природної властивості, падати вниз, міститься всередині верхньої частини трубки, тобто - або в пустоті, або в розрідженій речовині. Однак я стверджую, що ця сила - зовнішня і що ця сила береться ззовні. На поверхню рідини, яка знаходиться в посудині, діють своєю важкістю 50 миль повітря. Що ж дивного, якщо ртуть піднімається настільки, щоб урівноважити важкість зовнішнього повітря».

Моя улюблена телепрограма свійське життя
Я люблю її тому, що там завжди показують найновіші новини та незнане життя моїх улюблених виконавців,а от із мінусів напевно те що ця програма анонсує багато новин,а в кінця це зовсім інше і не те ,що я хотіла побачити судячи із реклами

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS