Есть ответ 👍

Які відомі вам з життя явища вказують на існування виштовхувальної сили?

166
500
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Важко занурити м'яч у воду, в морі легше плавати, ніж в озері, у воді можна підняти камінь, а в повітрі – ні, піднімаються вгору повітряні кулі, метеорологічні зонди, дитячі кульки, наповнені воднем, плавають на воді кораблі, айсберги.
Дослід 1. Підвісимо до пружини тіло; пружина розтягнеться (на тіло діє сила тяжіння  Fтяж); коли пружина розтягнеться тіло перебуватиме в рівновазі (сила тяжіння Fтяж й сила пружності Fпр, що діють на тіло, однакові за значенням, але протилежні за напрямом); зануримо це тіло у воду; видовження пружини зменшиться (маса тіла не змінювалася, а відтак сила тяжіння, що діє на тіло, також не змінилася, отже, зменшилася сила пружності, бо з боку води на тіло діє сила, яка його виштовхує з води - виштовхувальна сила).
На тіла, розміщені в газах, також діє виштовхувальна сила (її ще називають силою Архімеда, позначають FА).

Лінійні й кутові розміри, що визначають номінальне розташування і (або) номінальну форму елементів, обмежених допуском, при призна­ченні допуску нахилу, допуску форми заданої поверхні або заданого профілю позначають на кресленнях без граничних відхилень і беруть в прямокутні рамки.

Допуски розташування охоплюючих і охоплюваної поверхонь можуть бути двох видів — залежними і незалежними. Залежним називається допуск розташування, значення якого зале­жить не тільки від заданого граничного відхилення, а й від дійсних відхилень розмірів поверхні, що розглядаються. При залежних допусках мають задаватися граничні відхи­лення розташування, які відповідають найменшим граничним роз­мірам охоплюваної поверхні.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS