Есть ответ 👍

Насмешливое, иногда сатирическое подражание какому-либо автору или произведению

225
257
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Правильные ответы к тесту выделены по каждому вопросу

ответ:Волейбол - командний вид спорту, суть гри полягає в змаганні двох команд на спеціальній волейбольному майданчику, яка розділена сіткою. Завдання гравців - направити м'яч в сторону противника так, щоб він торкнувся підлоги на стороні суперника. Запорука успішної гри - правильна подача. Як відзначають тренери, техніка подачі м'яча в волейболі - половина перемоги. Особливо це стосується гравців початківців. У чоловічому волейболі техніку передачі та подачі м'яча відносять до вирішального елементу гри.

виконання подачі

Дана типологія має на увазі два варіанти подачі: плануюча і силова в стрибку. Перед виконанням будь-якої з подач гравець повинен дотримуватись наступних правил: Найважливіше - повна концентрація на подачі. Для цього потрібно в повному спокої встати на місце подачі і проаналізувати, як і куди кидати м'яч. Спортсмен повинен зайняти високу стійку. Політ м'яча залежить від положення корпусу і передньої ноги. Відлік часу на подачу починається після свистка судді. Спортсмену дається на виконання елемента рівно вісім секунд. Зазвичай волейболісти вдаряють по м'ячу на четвертій секунді. Перед цим слід кілька разів вдарити м'яч об підлогу, зробити глибокий подих і визначитися, в який бік полетить м'яч. Професійні волейболісти відзначають, що грамотна подача може вирішити результат будь-якого змагання, навіть самого важкого і захоплюючого. подача в стрибку

Плануюча подача

Порядок виконання починається з підкидання м'яча в повітря і замаху вгору. Далі план дій такий: М'яч підкидається кожен раз в один і той же місце. Висота повинна бути невеликою. М'яч підкидається вперед у напрямку удару, він повинен летіти рівно і не обертатися. Слідом зробіть удар по м'ячу. Рух руки під час удару має бути природним, зробіть невеликий крок вперед однією ногою, щоб скорегувати позицію по відношенню до м'яча і прикласти силу до удару. Ударяти по м'ячу слід підставою долоні, удар повинен бути коротким і уривчастим. Бити слід робити тільки по центру м'яча, потрібен безперервний зоровий контроль. Якщо подача зроблена у відповідності з усіма правилами, м'яч повинен полетіти в бік суперника без обертання і, найголовніше, непередбачувана для противника. Така техніка подачі м'яча в волейболі досить популярна.

Які бувають помилки? В першу чергу, це поганий зоровий контроль за м'ячем, удар не по центру, а збоку. Також важливо стежити за тим, щоб положення кисті було таким, щоб м'яч не почав обертатися.

Силова подача в стрибку

Професійні волейболісти відзначають, що подача - це чи не єдиний елемент гри, відповідальність за який лежить цілком і повністю на гравця. Грамотна силова подача - потужна зброя сучасного волейболу. Техніка силового удару в стрибку на кшталт нападаючому удару. Порядок виконання подачі наступний: Спортсмен повинен зайняти позицію орієнтовно в трьох метрах від задньої лінії майданчика і підготуватися. Далі слід перенести вагу тіла вперед. Після чого потрібно зробити крок лівою ногою вперед і в той же час підкинути м'яч на кілька метрів вгору і вперед. Далі слід зробити крок правою ногою, але вже широкий і швидкий, який нагадує крок при нападаючому ударі. Руки знаходяться в розслабленому стані. Закінчується кидок коротким кроком лівою ногою, стопа повинна бути спрямована всередину для того, що почати кидок з розвороту корпусу і широкого маху вгору відразу двома руками. Приготуйтеся до удару, прогинаючи корпус. Відведіть праву руку за спину і нанесіть удар по м'ячу у вищій точці. Важливо надати м'ячу верхнє або бічне обертання. Найчастіші помилки, що здійснюються при подачі, такі: виконання удару на різній висоті підкидання, відсутність зорового контролю. Удар повинен бути коротким, тривалий супровід пензлем загрожує поганий подачею, відмінність між линів забігу і траєкторією польоту м'яча. верхня подача В деяких джерелах виділяють ще таку техніку подачі м'яча в волейболі, як націлену подачу, в якій ставка робиться на «слабкого» гравця команди або того, хто вийшов на заміну, а також на незручну зону або будь-які інші слабкі сторони противника. Щодо сітки бувають прямі і бічні подачі. Техніка прямої подачі м'яча в волейболі здійснюється, коли подає опинилася на сітці, спортсмен відразу бачить супротивника і не втрачає зорового контролю за м'ячем. Також прямий удар дозволяє відразу повернутися в свою зону після подачі. Бічна подача здійснюється, коли волейболіст стоїть під кутом до сітки. Таке розташування дозволяє здійснювати в повному обсязі види ударів. Деякі фахівці виділяють досить рідкісний тип подачі, яка здійснюється, коли подає стоїть спиною до суперника і завдає удар як би через себе. Однак такий удар використовується вкрай рідко тільки тому, що відсутня зоровий контакт і з м'ячем, і з суперником.

Типологія подачі по положенню м'яча, гравця і точки удару

Объяснение:

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS