Есть ответ 👍

Проходной балл ЕГЭ по специальностям Московский государственный университет путей сообщения — филиал в г. Елец МГУПС

160
206
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Средний балл ЕГЭ по всем специальностям и формам обучения     56.13

Подвижной состав железных дорог (23.05.03 – заочная, специалитет, аккредитовано)
•    Бюджетных мест: 3
•    5 лет
Проходной ЕГЭ: 181
Техносферная безопасность (20.03.01 – заочная, бакалавриат, аккредитовано)
•    Бюджетных мест: 2
•    4 года
Проходной ЕГЭ: 182
Экономика (38.03.01 – заочная, бакалавриат, аккредитовано)
•    Бюджетных мест: 1
•    4 года
Проходной ЕГЭ: 221
Эксплуатация железных дорог (23.05.04 – заочная, специалитет, аккредитовано)
•    Бюджетных мест: 3
•    5 лет
Проходной ЕГЭ: 253

майбутнє людства затьмарене безпрецедентною загрозою природі. швидке зникнення лісів, погіршення якості води, зростаючі зміни клімату можуть підірвати світову економіку в найближчі десятиліття.

xx століття чисельність населення світу зросла більше ніж на 4 млрд. чоловік, що перевищило втричі чисельність населення початку століття. за цей час споживання енергії і сировини збільшилося більше ніж у 10 разів.

віра в технологію і прогрес людства ще не втрачена, але в сьогоднішньому світі багато економістів-футурологів забули, що в основі всього лежить природа, яка зараз непомірними темпами руйнується сучасною економікою. людство вже стикалося з локальним виснаженням природних ресурсів, але нинішня антропогенна діяльність загрожує природі в планетарному масштабі. автори спеціальної доповіді «становище у світі», опублікованої інститутом спостережень за світом (worldwatch institute, usa) основними екологічними проблемами вважають такі.

енергоресурси. потреби в них у найближчі десятиліття збільшаться вдвічі, але прогноз добування і виробництва енергоносіїв не дає підстав сподіватися на їх реалізацію.

харчування. забруднення і зростаючий дефіцит прісної води може стати однією з перешкод збільшення виробництва сільськогосподарської продукції.

знеліснення територій. випалювання тропічних лісів із метою створення сільгоспугідь створює безпрецедентну загрозу пожеж на величезних площах південно-східної азії, в амазонії та північній америці.

біорізноманіття. погіршення природного середовища існування призводить до зникнення багатьох живих організмів, що загрожує порушенням екологічного в природі на різних рівнях.

забруднення атмосфери. концентрація в атмосфері вуглекислого газу знаходиться на найвищому рівні за останні 160 тис. років і продовжує збільшуватися. різке підвищення ї температури в 1998 р. побило всі рекордні показники, які трималися на сталому рівні з середини xix століття. до 2010 р. температура на землі може піднятися на 1,4-5,8°c, а рівень моря - на 88 см. це, у свою чергу, призведе до екстремальних природних умов на всій планеті і змінить традиційний уклад життя багатьох людей.

коливання клімату. збитки, які були викликані зміною погодних умов, потеплінням, тільки в 1998 р. склали 68 млрд. ам. дол., що перевищує аналогічні витрати за всі попередні десятиліття.

руйнація озонового екрану землі. у вересні 2000 р. була зареєстрована найбільша озонова діра з усіх, які були раніше виявлені. її розміри покрили територію антарктики у 28,3 млн. км2, що перевищило попередні рекордні розміри більше ніж на 100 000 км2. ці спостереження збільшують занепокоєння щодо слабкої міцності озонового екрану землі. озон є захисним бар'єром, який зменшує згубну дію на все живе жорстких ультрафіолетових променів.

пандемія сніду. у нинішньому столітті людство може зіткнутися з безпосередньою загрозою існуванню цілих популяцій. у деяких африканських країнах до 20-25% населення віл-інфіковані.

основним завданням людства на нинішньому етапі є створення економіки, яка не завдає шкоди навколишньому середовищу.

одним із можливих шляхів вирішення екологічних проблем є обмеження тих видів господарської діяльності, які їх викликають. наприклад, уряд німеччини знизив на 2,4% податок на заробітну плату і настільки ж збільшив податок за користування електроенергією. більш кардинальний захід - введення значних податків на використання вугілля чи палива для двигунів внутрішнього згорання - робить конкурентоспроможним впровадження екологічно чистих енергоносіїв.

Реши свою проблему, спроси otvet5GPT

  • Быстро
    Мгновенный ответ на твой вопрос
  • Точно
    Бот обладает знаниями во всех сферах
  • Бесплатно
    Задай вопрос и получи ответ бесплатно

Популярно: Другие предметы

Caktus Image

Есть вопросы?

  • Как otvet5GPT работает?

    otvet5GPT использует большую языковую модель вместе с базой данных GPT для обеспечения высококачественных образовательных результатов. otvet5GPT действует как доступный академический ресурс вне класса.
  • Сколько это стоит?

    Проект находиться на стадии тестирования и все услуги бесплатны.
  • Могу ли я использовать otvet5GPT в школе?

    Конечно! Нейросеть может помочь вам делать конспекты лекций, придумывать идеи в классе и многое другое!
  • В чем отличия от ChatGPT?

    otvet5GPT черпает академические источники из собственной базы данных и предназначен специально для студентов. otvet5GPT также адаптируется к вашему стилю письма, предоставляя ряд образовательных инструментов, предназначенных для улучшения обучения.

Подпишись на наш телеграмм канал

GTP TOP NEWS